Armani och stil

Armani. Ett märke som många av oss vill bära och äga. För visst är det speciellt med att gå runt i ett par byxor av hög kvalitet och ha ett märke på tröjan som folk ser upp till? Ja, klart det är det! Och självklart kommer grundare Georgio Armani från Italien – som så många andra modegudar. Georgio hittades när han jobbade på ett modehus i Milano och sedan har det bara varit en dans på rosor. Efter hans första egna show i sitt namn var stilen klar: minimalistisk, stilren och enkel. Och stjärnorna står på rad om att få bära hans kläder lika så många filmer använder hans kläder.

Alla kan ha råd med Armani

Armani har ingen egen butik i Sverige utan du kan besöka olika större modevaruhus som är återförsäljare, men du kan även välja att shoppa online. Armani finner du på sajten Fyndiq och som dess namn antyder så är det en sajt där de samlar en mängd olika varumärken och dess produkter till billigare priser än vad du finner i övriga butiker. Ja, en helt klart bra sajt. Och det härliga är att om du får problem med någon produkt kan du alltid twittra om det. Vilken fantastisk värld vi lever i! Så du ska aldrig känna att Armani är ett märke som du inte ska kunna bära eller dofta.

Stil

Stilen har genom decennierna förändrats och gått från att lyfta fram kvinnliga former med markerad midja, visa mäns manlighet genom breda axlar och till att nu vara en mix av det vi själva finner vara bäst.

  • Tänk på att utgå från dig själv och vad du passar i.
  • Skratta bort bilderna du ser i modetidningarna då det är 98% Photoshop och oftast inte sunda ideal.
  • Satsa på kvalitet när det kommer till kläder då de håller längre och du vårdar dem på ett mycket bättre sätt.
  • Ha ett miljövänligt tänk och var noga med vad det är för material och hur man tar fram kläderna.

När du handlar från stora modehus och designers så är det ofta sunda tankar genom hela produktionen än om du handlar från klädesmärken med stora kvantiteter. Så, om du känner för att stödja Armani med ett köp så är det bättre än om du skulle köpa fem andra plagg från ett annat märke som du kanske kommer bära en gång.