Att välja rätt barnkläder

Om du är en riktig fashionista kan det ibland vara svårt med övergången till att inte längre bara fokusera på dig när det kommer till att handla snygga och bra klädesplagg. För när det är en bebis med i bilden ändras fokus och du kommer efter ett tag känna att den där Rodebjerkappan kan vänta i några år för att istället köpa bra kläder till din lilla ögonsten. Men, i dagens samhälle nu när det blir mer och mer vikt på både vad vi stoppar i oss och vad vi stoppar på oss så gäller det att du tänker att ditt barns kläder inte bara ska vara fina och bekväma utan att det även inte ska vara farliga och med det gärna ekologiska. Med detta sagt så behöver du inte trilla av stolen och tänka att ditt barn kommer se ut som ett troll. Eftersom det ligger helt rätt i tiden med ekologiskt mode och hållbarhet så kan du nu välja och vraka bland snygga bodys, byxor och bärsjalar. Little Bloom är en onlinebutik du bör kolla in om du är på jakt efter kläder som är rätt för ditt barn. Och för alla er som vill veta mer om vad som egentligen innebär när man pratar om ekologiska kläder så kan du läsa vidare här.

Ekologiska kläder

”Jag vill ha ekologiska kläder” kan vi höra till som tätt, och vi kan även läsa på mängder av skyltar i butikerna och på små lappar på kläderna att det är ekologisk eller organisk bomull som kläderna innehåller. Men, vad innebär egentligen detta? Jo, när det kommer till bomull tar det extremt mycket vatten för att växa och ibland måste man då konstbevattna. Sedan krävs det mycket besprutning för att hålla ohyra borta, vilket inte är det mest optimala när man sedan ska göra kläder av bomullen. Och sist men inte minst så kommer vi till färgningen som är extremt miljöfarligt och i många länder använder de kemikalier som hos oss är olagliga. Att då använda ekologiskt bomull betyder att:

  • Inga bekämpningsmedel används
  • Inga stressade gödningsmedel används
  • Produktionen ska ske med vatten och vara energisnål
  • Man ska kompostera så framtida jordbruk kan ske
  • Du kan vara lugnare när du använder plaggen.

Så, tänk på att det bara inte är ditt barn som mår bra av ekologiskt bomull, utan även alla i familjen. Och om du har ett visst agg emot H&M kan vi tala om att H&M är den klädbutik som satsar mest och är den största köpare av denna bomull.