BB & CC? What?

På sommaren är det för varmt för att ha på sig tunga lager med smink och det är heller inte bra för din hy men om du inte trivs i att vara utan krigsmålningen så är ett bra tips att byta ut foundation och puder mot en BB eller CC Cream för att få en naturligt snygg look. Men vad är egentligen dessa produkter för något?

5135190-beautiful-woman-in-towelBB Cream är från början en produkt som utvecklades av en hudläkare redan på 60-talet i syfte att hjälpa sina patienter att dölja ärr och pigmentsförändringar men som sedan spred sig till Asien där produkten populäriserades bland befolkningen. Själv förkortningen BB står för Blemish Balm eller Blemish Base vars formula jämnar ut hudtonen och egentligen är krämen en allt-i-ett kräm. Produkten är lätt tonad och ska ersätta fuktkräm, primer, foundation och solskydd vilket gör att den har flera användningsområden och både kan användas enskild eller som komplement till andra produkter som exempelvis en primer för foundation. En CC Cream är nästan samma sak men har en mer täckande effekt än BB Cream och själva förkortningen står för Colour Controle eller Colour Correct vilket således syftar till att den innehåller mer aktiva ämnen än en BB Cream. Dessutom är CC Creamen mer riktad till att verkligen dölja ojämnheter och kan vara bättre än en BB Cream för personer med problemhy.

Varför använda en BB- eller CC Cream?

  • Vårdande – tillskillnad från en foundation fungerar dessa krämer mer som hudvårdsprodukter än som smink vilket gör att man till och med kan sova med krämerna på! Men var noga att tvätta ansiktet om du även använt puder och mascara!
  • Solskydd – båda krämer har SPF vilket skyddar mot solens UV-strålar men som samtidigt gör att du kan bli brun trots att du har krämen på dig.
  • Anti-age – varken BB Cream eller CC Cream sliter på huden och innehåller ämnen som motverkar hudens ålderstecken.
  • Lugnande – människor med problemhud eller bara rodnader i ansiktet kan uppfatta krämerna som lugnande och nästan antiinflammatoriska då båda innehåller ämnen som inte irriterar huden och likväl innehåller produkterna inte någon parfym.
  • Snyggt och naturligt – resultatet man får med dessa krämer är en naturlig lyster vilket gör att man ser osminkad men otroligt fräsch ut!