Bli en riktigt fashionista

Född och uppvuxen i modemekkat Milano, omgiven av designers och fotomodeller och med världens allra lyxigaste butiker runt knuten, har det milt sagt uttjatade uttrycket ”fashionista” sällan känts mer på sin plats.

Känner du avundsjukan? Du är inte ensam. Vem blir inte avundsjuk av att läsa den texten? Det är många som är avundsjuka på Veronica Ferraro som får leva sitt liv i Milano bland både väskor och klackar. Inledningen kommer från den här artikeln, där det skriver hennes blogg och livsstil. Att läsa modebloggar är verkligen någonting som alla modeintresserade bör göra, eftersom det gör att man hittar trender man annars kunnat missa. Och i och med internet kan man ju nu beställa kläder och prylar från hela världen utan problem. Ta till exempel www.vaskbutiken.se, där kan du hitta fina Italienska skinnväskor, och därmed följa det Italienska modet – som helt klart är det bästa.

Något som är väldigt bra med modebloggerskor, och att inspireras av dem, är att de ofta har koll på  detaljerna. Det är inte ovanligt att de använder sig av basplagg som sedan tuffas till med små detaljer som gör outfiten till något helt annat. Det är också många modebloggorskor som (inspirerade av riktiga modeskapare) som tillverkad sina egna kläder. Detta är någonting alla kan göra, och det gör att ens stil blir någonting mer än bara en outfit. Kläderna kan få en verklig personlighet och därmed tala om vem du är som person och vad du tycker om. Här är några saker som du faktiskt kan försöka skapa själv:

  • T-shirt. Det är enkelt, köp en enfärgad tröja och pryd den med vad du än önskar. Kanske använder du färg, kanske använder du pärlor eller glitter.
  • Byxor. Samma sak som ovan gäller. Här kan du också göra om ett par lång byxor till shorts, eller shorts till kjol. Våga leka, det krävs inte en expert för att ordna med detta.
  • Smycken. Halsband, ringar, örhängen. Pyssla med pärlor och dylik, det är både roligt och snyggt.

Vad du dock inte ska röra – är skor och väska. Detta är någonting som man faktiskt inte bör försöka styla själv, utan istället försöka hitta riktiga bra kvalitet och gärna från ett uppskattat märke (som till exempel ett italienskt märke). Det är konstrasten mellan att ha någonting av hög kvalitet, med något enkelt, och något som är eget gjort som gör att man verkligen kan kallas sig för fashionista eller i alla fall modeintresserad. Sen är det klart annat som också räknas in, och det gäller att anstränga sig för att bli en av de med koll.

Här är några andra tips att förhålla sig till:

  • Använd smycken och accessoarer med måtta. Less is more!
  • Kontraster är verkligen snyggt, försök till exempel att blanda skinn med blommig.
  • Vi har nämnt det, men återigen: detaljer! Hatt, handskar, häftiga strumpor? tänk annorlunda och våga vara kreativ! Men glöm inte bort att less is more, en detalj i taget!
  • Naglarna! De ska vara fina, alltid – och gärna i en snygg färg. Nu på sommaren kan man verkligen skoja till det med lite turkost eller orange färg.