Bota huvudvärken med botox

Botox är ett ord som vi alla människor har någon koppling till och det är ett ord som bara blir mer och mer neutralt i vårat samhälle. Men att det kan användas för att bota huvudvärk, ja det är det inte så många som tänkt på.

7889683-woman-recieving-botox-injection-in-foreheadVi har tidigare skrivit om hur vi ska göra för att bli sommarfin och då är det många som väljer att piffa till sig med lite fylligare läppar. Men, nu finns det fler användningsområden och vi kanske måste se till att skaffa oss en annan syn på vad botox är och vilken funktion den kan fylla.

Botox i hjärnan

Alla har vi någon gång haft huvudvärk och genom att ta en Ipren brukar värken tillsammans med ett stort glas vatten att försvinna. Men, det finns människor som lider av en sådan huvudvärk att man inte ens orkar ta sig upp ur sängen och det går till och med så långt att vissa väljer att ta sina egna liv. detta för att smärtan är så påtaglig och man vet att man kommer att få leva med den till och från under resten av sitt liv. denna huvudvärk kallas för Hortons huvudvärk och är mycket ovanlig, men ack förekommande. Nu har det äntligen kommit ett sätt som forskarna anser kan lindra denna värk och till mångas glädje. Vad det handlar om är att man bäddar in de drabbade nerverna i botox, som då är ett förlamande gift och då stoppar strömföringen i nerverna. Detta är fortfarande ett pilotprojekt och riskerna finns för att det ska gå fel. Nu handlar det om att man testar på tio personer och om man ser stor framgång kan man senare även börja testa detta sätt på människor som lider av migrän.