Det miljövänliga modet blir allt mer populärt

Vi måste alla börja värna mer om vår miljö och se till helheten än till bara vårt egna liv. Att de stora Hollywood stjärnorna banar vägen gör att det blir lite enklare och att de stora modehusen börjar nu se lönsamhet i lite bättre, men lite dyrare produkter.

1163607-vector-clothesDet här med mode är något som fängslar otroligt många av oss. Från att gå till det minimalistiska och plastiga till att nu kunna lätt och ledigt springa omkring i haremsbyxor är ett stort steg och något som även visar vår samtid. Vi börjar mer och mer i vår stil visa upp vilken värld vi vill leva i. Att just börja tala mer om hur man på ett bättre sätt kan återanvända plagg och återvinna material för att skapa klädesplagg är otroligt stort. Bara det att vi nu kan se Sex and the city stjärnan Sarah Jessica Parker visa upp en grön tröja som är gjord på återvunnet material.

Snyggt grönt mode

Förr var det ekologiska och hållbara modet inte värst snyggt. Nu när de stora modehusen insett att det finns en stor efterfråga så har utbudet, kanske inte exploderat, men ökat kraftigt och blivit otroligt mycket snyggare än vad det var förut. När det kommer till just ekologiska produkter så finns det lite olika märkningar som kan vara bra att hålla koll på så du vet vad du pratar om.

  • Ekologiskt – då är varorna producerade utan kemiska bekämpningsmedel eller från ekologiska djur. Kläder kan vara ekologiska om de kommer från återvunnet material.
  • Organiskt  – kan ibland användas för ekologiskt men är på svenska då en felöversättning från engelskan.
  • Biologiskt nedbrytbart – betyder att materialet kan brytas ner av mikroorganismer och ingår med det i det naturliga kretsloppet.
  • Certifierad – är att när en tredje part kontrollerar så att ett företag uppnår de krav som ställs på det.

I och med att den gröna medvetenheten bara ökar kan vi med största sannolikhet få se stora förändringar och detta till det bättre. För självkalrt kommer vi inte sluta att shoppa snygga och sköna kläder.