Ekologiska kläder minskar

Vad man nu kan se är att många stora klädkedjor väljer att minska sitt sortiment på ekologiska kläder. Inte för att de inte längre behövs för att världen mår bra utan för att det inte är lika hett längre och ligger i tiden.

9031346-ambitions-word-on-modern-banner-design-template-set-of-stickers-labels-tags-cloudsInnan man blir förtvivlad så kan man fortfarande köpa ekologiska kläder från sobea och andra företag online, men när det kommer till de stora företaget så känns det ibland som att de vänder kappan efter de heta trendvindarna och inte alls vill värna om vår värld och klimat. Enligt en artikel i Göteborgsposten så väljer många klädkedjor att minska sitt utbud av ekologiska kläder då det inte längre är lika trendigt.

Ligger inte rätt i tiden

det var Svanenmärkta jeans från JC, stora skyltar i taken i HMs butiker som visade vart man kunde handla ekologiska kläder och Hemtex hade stora sortiment som var miljömärkta. I en artikel från dn.se kan man även se att många företag visade upp sina kläder på catwalken och att även den började bli mer grön. Men nu verkar det vara det svarta som åter igen tagit över. För att finna bra ekologiska kläder får man nu vända sig online där man som tur är inte blir besviken. Men lite ekologiskt går det att finna i många butiker, här kommer ett citat från Kappahls sortiment och hur de jobbar, klicka vidare på länken för att läs mer om Kappahl och andra märken.

I dagsläget är det 18 procent av vårt sortiment som är helt hållbarhetsmärkt. Framför allt på barnsidan har vi en större andel hållbarhetsmärkta plagg, men också i baskollektionerna för dam och herr.
(läs mer)