Få fina fötter enkelt

Vintern närmar sig med stormsteg och efter en hel sommar av bara fötter på sandstranden och andra platser är skorna fått stå kvar inomhus kan det vara välbehövligt att få rå om fossingarna lite extra – vilket man kan göra hemma utan flådiga eller dyra produkter.

fötter med blommaAtt fixa fötterna och behandla hälsprickor efter sommarens barfotalek kan vara behövligt, och det är något man kan göra hemma väldigt enkelt. Till exempel skriver Expressen om hela tio saker som man kan göra för att få tassarna att må lite bättre och det genom att bland annat ta fotbad, smörja och fila. Men för att man ska få bästa effekt av sin hemmabehandling kan det vara bra att veta i vilken ordning man ska göra allt detta.

Så tar du hand om fötterna

Många som skriver om olika fotbehandlingar lägger stort fokus på att få tånaglarna att se och bli så fräscha som möjligt, och ett exempel är till exempel damtidningen Chic. Där tipsar man bland annat om olika oljor för naglarna och om hur man på skonsammaste sätt tar bort och lägger på nytt nagellack, men vad man ofta glömmer i dessa sammanhang är själva foten. Något som är vitalt för att foten i sin helhet både ska bli och kännas fräsch är att ta bort förhårdnader och gammal hud, och för att göra det på bästa, enkla möjliga vis finns en specifik turordning för i vilka steg man bör utföra sin fotbehandling. Tips på en smart turordning har Veckorevyn punktat upp, den är som följande:

  1. Mjuka upp i varmt bad – börja med att ta ett fotbad för att mjuka upp förhårdnaderna som bildats och ett knep man kan ta till är att lägga i brusvärktabletter som har salicylsyra i sitt innehåll, det hjälper till att mjuka upp lite extra.
  2. Skrubba bort död hud – ta ur fötterna ur badet och torka med en ren frottéhandduk och ta sedan en bra skrubb och skrubba och avsluta med att fila med fotfilen på undersidan av foten.
  3. Klipp naglarna – tånaglar mår bäst av att vara korta så klipp dem och se till att göra dem så raka som möjligt och inte rundade för att undvika nageltrång.
  4. Smörj in fötterna – nu är det dags för det sista och kanske viktigaste steget och det är att smörja in fötterna med en bra kräm, ett tips är att använda en kräm såsom Footmender som både mjukar upp, hindrar förhårdnader och behandlar hälsprickor.
  5. Klart!