Hej då kalsonger i badhus

Att åka och bad i badhus är något som de flesta älskar. Men det handlar om att ta hand om hygienen så det känns fräscht att simma omkring och leka. Därav förbjuder allt fler badhus kalsonger under badbyxorna.

11334326-male-white-underpants-brief-vector-illustrationI Aftonbladet går det att läsa att Skara sommarland tvingas till att höja klorhalten för att man måste rena vattnet, mycket handlar om att det blir otroligt mycket skitigare när allt fler väljer att bada med sina underkläder – främst yngre män. I gp.se går det att läsa att ett badhus i Skåne gått in med nolltolerans mot underkläder och har vakter som kontrollerar. Man kan även läsa att det kommunala badhuset i Norrtälje nu driver en kampanj genom att informera gästerna om rätt hygien. Ja, det finns många badhus som fått nog av badande män och deras kalsonger. Varför är främst för att man tycker att det ger en extra cool touch när man låter kalsongranden synas ovanför badbyxorna. men, denna trend skapar problem och väljer man inte att exempelvis handla mindre kalsonger i andra material än bomull från exempelvis williejohn.se så får man nog lämna kalsongerna på hyllan.

Hälften av pojkarna har kalsonger

Torbjörn Andersson är driftchef för Skara sommarland och säger att hälften av alla pojkar i åldern 10 – 20 väljer att bada med både badshorts och kalsonger. Ett problem kan vara att bomull lossnar från kalsongerna och täpper till ventilerna och ett annat mycket ofräscht problem är att de som använder kalsonger under inte väljer att sätta på sig nya utan de använder deras gamla vilka kan med stor sannolikhet ha spår av avföring i sig som sedan kommer ut i vattnet. Detta blir en katalysator för bakterierna då det bildas kväve av smutsen som sedan blir gödningsmedel till bakterierna och en ökad bakterieväxt.

Så, att använda kalsonger av mer elastiskt material samt att ta för vana att sätta på sig nya kan vara ett alternativt, men detta först när stormen lagt sig.