Mer och mer modeintresserade

Just nu är det fler modeintresserade runt om i Sverige än någonsin, kanske fler över hela världen? Antagligen  beror det på att killar äntligen kan bry sig om sitt yttre, sina kläder och allt som har med mode utan att bli klassade som homosexuella eller anklagade för annat. Detta har självklart lyft allt som har med mode att göra, och det blir roligare när de kommer med så många som möjligt på resan – så klart. Antagligen kommer det bara att fortsätta att öka, och det är otroligt roligt. 2010 var det rekordintresse för Stockholms modevecka, och en kan bara tänka sig att det är ett ännu större intresse i år.

Nätshopping en anledning

En annan anledning till att många är så otroligt modeintresserade just nu, kan säkert vara att det är så enkelt att handla på nätet, och då går det verkligen att fynda snygga och bra produkter. Det är med andra ord mer lättåtkompligt och alla kan vara med och intressera sig oavsett var man bor. Ta till exempel sidan www.stylepit.se, där man hittar kläder, skor och accessoarer online. Det är exakt sådana sidor som gör att intresset sprider sig, och speciellt just den sidan eftersom den är väldigt ”stylish”, som man säger. En annan anledning till att intresset är stort kan ju också vara att Sverige faktiskt har väldigt många designers. Det verkade i alla fall Elles modechef Cia Jansson fundera över när hon pratade med Svenska Dagbladet under modeveckan. Så här sa hon:

–Det känns som att våra svenska designer åter igen samlar kraft för att visa sig på hemmaplan. Och det är så otroligt viktigt, man ska aldrig överge fansen – de är här!

Sverige är  ett stark modeland, och vi växer hela tiden. Det är självklart och troligt roligt, och vi ska vara stolta över det!