Smycke för välgörenhet

Att visa sitt stöd för något eller sitt engagemang i en viss fråga är det många som gör med hjälpa av sina smycken – och nu går det att köpa smycken för välgörenhet genom det nya samarbetet mellan Louis Vuitton och Unicef.

Tidigare har vismycken skyckeskrin skrivit om hur man med hjälp av ett smycke kan visa sin ståndpunkt eller stöd i en viss fråga precis som att man kan visa vem ens hjärta tillhör, något som vi berättade om hur prinsessan Sofia gör gentemot sin Carl Philip. Vad man också kan använda smycken till är att stötta välgörenhet, och senast att lansera en smyckekollektion med både halsband och armband är Louis Vuitton som genom samarbete med Unicef släpper smycken för att stödja utsatta barn. I ett pressmeddelande i tidningen SOLO skriver man:

”I morgon släpps Louis Vuitton och Unicefs samarbete, ett smycke som ska säljas till förmån för välgörenhet och utsatta barn världen över. Smycket, en berlock i silver i form av ett lås, är prytt med Louis Vuittons klassiska initialer. Smycket finns både som halsband och armband och symbolen är ett löfte för att fortsätta stötta barn i utsatta situationer.”

Så vill man visa sitt stöd för världens barn och samtidigt glassa runt med designersmycken är alltså denna kollektion att titta närmare på. Vad Louis Vuitton också ämnar att göra i samband med samarbetet är att uppmana andra till att delta i deras satsning på välgörenhet – och smyckekollektionen är en del av deras kampanj ”The pinky promise”, vilket är en speciell gest som just anspelar på att parter gett varandra ett löfte.