Spara pengar på vårens herrmode

Hur man klär dig beror på flera saker, men vi påverkas alla av modet, i olika stor utsträckning. I årets mode hittar vi också något för alla, oavsett om du vill köra en klassisk stil, eller om du gärna tar ut svängarna lite mer.Hawaiiskjorta och hatt

Hur ser årets herrmode ut? Som vanligt finns det mer än ett mode att välja mellan. Och som vanligt går det att spara pengar genom att shoppa smart och använda rabattkoder.

Den klassiska stilen är fortfarande stark bland svenska män. Om du köpte ett par munkskor förra året behöver du inte ge dem till Myrorna. Men det kommer också fler och fler influenser från 90-talets streetmode, allt ifrån stora loggor till bomberjackor och feta sneakers. Det senare hittar du bra exempel på om du googlar fram bilderna på Alexander Skarsgård från tyska GQ. Tydligen kommer skorna på de bilderna, som togs av Terry Richardson, från Balenciaga. Feta sulor syns även på andra typer av skor, bl.a. på ett par loafers från Eytys. Vill du ha ett par mer klassiska loafers hittar du flera exempel här.

Blanda och ge

Ska man sammanfatta herrmodet 2018 i ett ord så får det bli eklektiskt. Du kan t.ex. kombinera en dubbelknäppt kavaj med slitna jeans och vita sneakers. Hawaiiskjorta och kostym är ett annat exempel, och om du rent allmänt gillar hawaiiskjortor finns det fler goda nyheter denna vår, mer om det nedan.

Affärsman i slips2018 års trender – ett urval

Några av årets trender när det kommer till herrkläder är följande:

  • Camp collar shirts, även kallade bowlingskjortor eller skjortor med pyjamaskrage. Du kan välja om du vill se ut som en turist i hawaiiskjorta, Tony eller Paulie från Sopranos, eller som Clark Gable. Skjortorna finns i många olika prisklasser, bl.a. har Eton en modell som för tankarna till den klassiska 80tals-deckaren Magnum PI, med Tom Selleck i huvudrollen. I princip alla modehus har minst en hawaiiskjorta i sin kollektion nu, från Prada till Paul Smith.
  • Vill du ta den pressade kragen steget längre kan du ha på dig pyjamasen även utanför hemmets fyra väggar. Det fungerar troligen bättre om du arbetar på en digital byrå än om du är affärsjurist. Och tillhör du de som känner sig nakna utan en lite polospelare på bröstet kan du välja en Polo-pyjamas från Ralph Lauren. Du hittar pyjamasen här.
  • Om du istället är just affärsjurist, eller har något annat ”slipsjobb” är kanske slipsmodet mer intressant. P4 Jönköping har intervjuat en slipsexpert, som säger att årets slipsar är gjorda i materialblandningar, och ungefär sju centimeter breda.
  • Denim är aldrig ute, men nu ser vi andra färger än bara blått och svart. I år kommer vi att se vit denim, och också färger som vi inte sett sedan 90-talet, som gult och orange. Det är dock inte de allra mest knalliga nyanserna som dominerar, utan lite mer dämpade varianter. Du hittar några exempel, tillsammans med mer traditionell denim, här.