Trendspaning 2016

Ett nytt år är här och med nya år kommer trender och det är inte alltid lätt att följa med i utveckligen. Vad är det som gäller för 2016? Vi tar oss an trenderna inom välmående, hälsa och inredning.

Vi går in i ett nytt år med en orolig värld omkring oss. Det har varit terrordåd efter terrordåd i Europa och även i Sverige har det varit ovanligt mycket oroligheter. Detta påverkar självklart människan även fast man inte är direkt kopplad till något av de hemska, det skapar stress och oro – många undrar, vad ska komma härnäst? Kanske är det även därför 2015 väntas vara ett år där fokus kommer att ligga på avslappnande skönhetsbehandlingar. I en artikel här har ämnet avslappning och skönhet lyfts och Marianne Holmberg som arbetar med shopping och själv gärna unnar sig behandlingar som gynnar utseendet säger ”Stil och skönhet kan ses som ett andningsrum för kvinnor” och menar på att det är mycket krav som ställs på just kvinnor, bland annat med att både bolla karriär och familj. Där kan skönhet vara ett tillfälle att lägga tid på sig själv.

Vad en sen väljer att unna sig är ju självklart individuellt. Vissa kanske nöjer sig med ett frisörbesök i 7889683-woman-recieving-botox-injection-in-forehead
månaden medan andra bokar sparesor. Men det som dock ser ut att växa ytterligare under 2016 är botox. Tidigare är det någonting som många har ställts sig osäkra till, men nu – speciellt i samband med att det kommer att bli allt säkrare med skönhetsbehandlingar, spås det bli ännu vanligare. Att göra botox i pannan är mest troligt den populäraste formen av skönhetsbehandling och som det ser ut nu kommer det fortsätta vara så, även fast även fillers i läpparna är någonting som allt fler gör.

Kost och träning

En annan trend som också går hand i hand med avslappning 1153256-vegetable-shoppingoch att stressa ner är hälsotrenden. Hälsotrenden har ju egentligen funnits nu i några år, där allt fler svenskar börjar ta hand om sig själva genom att både äta rätt och träna regelbundet. Men trender utvecklas alltid och även denna går nu mot en ny utveckling under 2016. En utveckling vi kan se är att vi kommer att välja en mer vegetarisk kost, istället för att äta efter köttet. det är också någonting som kommer från att vi bryr oss mer om miljön och inte vill förstöra jorden mer än vad som redan har gjorts.

Inredning i hemmet

blått den färg som utmärker sig mest, gärna i flera olika nyanser. Du kan tänka havet när du inreder, och inspireras av allt från undervattensmönster med fiskar till vattenfärgskänsla på kuddar och porslin. Metaller fortsätter vara stort under 2016 men numer i en mer dov don. Natur och hantverk är det som kommer synas mest under året, och om du kan skapa dina egna möbler går det inte att bli mer rätt. Mer om vilka inredningstrender som finns att följa hittar du i den här inspirerande artikeln med inredningstips för det kommande året.