Visa det kungligt med ett smycke

Vilket smycke vi väljer att ta på oss kan säga mycket om vad vi tycker, tänker och känner utan att vi direkt behöver tala om det rakt ut för omvärlden – och ett exempel på person som gjort detta är till exempel prinsessan Sofia som genom sitt armband diskret kärlekshyllar sin prins Carl Philip.

Att visa vad man står för i en viss politisk fråga eller vilken förening man är med och stödjer kan man göra på flera sätt. Till exempel är det vanligt att man som kärlekspar byter namnsmycken i silver med varandra och på så vis diskret visar vem som är ens käresta, något som även vår nygifta prinsessa ofta gör. Prinsessan Sofia brukar nämligen ses bära ett pärlarmband där man vid nära anblick kan utläsa initialerna ”CP hjärta S”, något man till exempel kan urskilja på en bild som Expressen publicerat. Men det finns också andra, mer politiska saker man kan visa med hjälp av ett smycke såsom att köpa ett smycke vars intäkter går till ett specifikt ändamål. Ett exempel är ett halsband formgivet av Charlotte Bonde som faktiskt är till förmån för prinsessan Sofias svärmor drottning Silvias hjärtebarn, nämligen stiftelsen Childhood. Roligt i sammanhanget att känna till med detta är även att just Charlotte Bonde dessutom är en av vår kronprinsessas favoritdesigners i smyckesväg precis som att hon gärna bär andra smycken formgivna av svenska designers – vilket hon inte är ensam om att göra inom kungafamiljen.

Kungafamiljen väljer helst svenska designers

Att svenska kungafamiljen gärna visar sitt stöd till sitt land genom att bära kreationer från svenska designers blir extra tydligt vid officiella sammanhang. På exempelvis prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop var det flera i familjen som valde just svenskt, vilket Göteborgs Posten sammanfattade. Brudparet själva bar respektive en designerbrudklänning under svenskt sigill och en högtidlig majordräkt för amfibiekåren. Storasyster kronprinsessa bar ubersvenskt med sin kreation signerad H&M Consious collection och mellansystern, prinsessan Madeleine, bar i sin tur en klänning som klädde hennes höggravida mage både i färg, snitt och med broderade stenar samtidigt som hennes, och övriga män på bröllopet, bar stilren frack.